Què passa si el conductor del vehicle culpable no tenia l’assegurança obligatòria en vigor?

06, setembre 2023

A Espanya és obligatori que tots els propietaris d’un vehicle a motor, contractin una assegurança que cobreixi com a mínim la responsabilitat civil dels danys que aquest pot provocar a tercers.

Malgrat això, d’acord a dades de la DGT, cada any s’imposen gairebé 130.000 sancions per no disposar d’una assegurança de cotxe o per circular sense ella.

En cas que el vehicle responsable de l’accident no disposi d’assegurança obligatòria, si es possible, s’ha d’omplir la declaració amistosa d’accident amb les dades del conductor i del vehicle contrari o, almenys prendre les seves dades i fer fotografies dels vehicles i trucar a les autoritats, per tal que aquestes realitzin l’atestat corresponent.

La víctima podrà reclamar els danys i perjudicis al Consorci de Compensació d’Assegurances, qui posteriorment reclamarà totes les quantitats al responsable de l’accident, és a dir, durà a terme el seu dret de repetició contra el causant del sinistre.

I en cas que sigui la víctima la que no disposa de l’assegurança obligatòria en vigor?

El fet que les víctimes viatgin en un vehicle que no tingui l’assegurança obligatòria en vigor, no afecta als seus drets de reclamació de la indemnització al causant del sinistre, per tant, l’asseguradora del vehicle contrari ha d’indemnitzar els danys envers les víctimes, inclòs al conductor, no responsable de l´accident.

Per tant, és recomanable que per reclamar una indemnització per accident es contracti un advocat expert en els drets de les víctimes, per tal de rebre assessorament per la reclamació de la indemnització corresponent.

Des d’Advalorem Advocats, estarem encantats d’ajudar-te en la reclamació de la indemnització i acompanyar-te durant tot el procés. No dubtis a contactar amb nosaltres!

Contacte

ADVALOREM ADVOCATS

Defensa Integral a Víctimes

C/Barcelona, 21 - 08401 granollers

Política de privacitat

Comunicacions comercials

3 + 6 =

Skip to content