Què passa si el responsable de l’accident dona positiu en alcohol o drogues?

30, agost 2023

El conductor del vehicle responsable de l’accident va donar positiu en alcoholèmia o test de drogues

conductor embriac provoca un accidentLa majoria de conductors que condueixen sota els efectes de l’alcohol, actuen convençuts que en cas que de donar positiu en un control, només hauran de fer front a una sanció i a la retirada de punts del seu permís de conducció. No obstant, en cas d’accident sota els efectes de l’alcohol o de les drogues, les conseqüències són molt més greus i encara més, si la persona provoca danys materials o ferits.

En cas d’accident, els fets poden ser constitutius entre d’altres, d’un Delicte contra la Seguretat del Tràfic, amb condemnes al Jutjat Penal i obligació de fer front a les responsabilitats civils, és a dir, als danys i perjudicis causats a les víctimes, ja que estan exclosos a l’assegurança obligatòria.

Però, aquesta exempció no podrà ser oposada a les víctimes, és a dir, que l’asseguradora haurà d’indemnitzar en tot cas a les víctimes els danys, tot i la conducció del seu assegurat sota els efectes de l’alcohol o altres substàncies, encara que després exerceixi el dret de repetició, on reclama al conductor responsable totes les despeses que l’accident ha comportat a la companyia.

Per tant, és recomanable que per reclamar una indemnització per accident es contracti un advocat expert en els drets de les víctimes, per tal de rebre assessorament per la reclamació de la indemnització corresponent.

Des d’Advalorem Advocats, estarem encantats d’ajudar-te en la reclamació de la indemnització i acompanyar-te durant tot el procés. No dubtis a contactar amb nosaltres!

Contacte

ADVALOREM ADVOCATS

Defensa Integral a Víctimes

C/Barcelona, 21 - 08401 granollers

Política de privacitat

Comunicacions comercials

12 + 15 =

Skip to content